Onder de slagzin ‘Wezel in ’t Nieuw’ en een bijhorend logo staan de komende 2 jaar grote herinrichtingswerken op stapel in Mol-Wezel. Het gaat om de meest omvangrijke wegenwerken van de laatste decennia in dit gehucht.

Met de aanleg van een nieuw rioolstelsel gebeurt het meeste werk onder de grond. Daarnaast steken we het volledige centrumgebied in een nieuw groener kleedje. De werken gaan gepaard met intensieve communicatie met de betrokken buurtbewoners en de handelaars. Zo krijgt elke inwoner van Mol-Wezel en Balen-Wezel alvast een eerste bewonersbrief in de bus met een algemene aankondiging van de werken.
 
Om de hinder van de werken maximaal te beperken, verloopt het project in vier aansluitende fases. Zo concentreren we de zware hinder telkens in een beperkte werfzone.

In elke fase moet de volledige bestaande bovenbouw worden opgebroken, komen er nieuwe rioolbuizen en worden alle huisaansluitingen vervangen. Vervolgens voorziet de aannemer een nieuw wegdek en – waar voorzien – voet- en fietspaden. In het centrum van Wezel komt er ook fris groen en een verhoogd wegdek om de verkeersveiligheid te verhogen. 
 
De timing van onderstaande fasering geldt onder voorbehoud van het weer en andere onvoorziene omstandigheden.
 
·         Fase 1: Ringlaan
De werken starten in de week van maandag 4 februari in de Ringlaan. De omleiding loopt dan via de Sint-Jozefslaan en de Balen-Neetlaan.  
 
·         Fase 2: Sint-Jozefslaan (tussen Ringlaan en Keiheuvelstraat) en Tennislaan
Deze werken zijn voorzien voor de periode juni 2013 tot en met het begin van 2014. Mogelijk vinden er voor juni 2013 in dit gebied nog werken door de nutsmaatschappijen plaats. Omleiding via Ringlaan, Gerheide en Balen-Neetlaan.
 
·         Fase 3: Sint-Jozefslaan (tussen Keiheuvelstraat en rotonde Balen-Neetlaan) en achterliggende wijk (Lostraat, Morsenetlaan, Platanenlaan, Toeweg)
Volgens de verwachte timing starten de werken hier begin februari 2014 en moet alles voor het bouwverlof 2014 afgerond zijn. Omleiding via Ringlaan, Gerheide en Balen-Neetlaan.
 
·         Fase 4: Sint-Jozefslaan (tussen Ringlaan en Brouwerijdreef)
Deze werken zijn hopelijk eind 2014 afgerond. Omleiding via Postelsesteenweg, Soef, Gerheide, Ringlaan.
 
Communicatie
Het gemeentebestuur volgt voor deze werken een uitgebreid communicatieplan. Zo voorzien we voor elke fase een informatievergadering met de betrokken buurtbewoners en handelaars. Daarnaast willen we samen met de handelaars een positieve campagne uitwerken onder de slogan ‘Wezel in ’t Nieuw’.

Bedoeling is om de handelaars maximaal bereikbaar te houden en iedereen te stimuleren om te blijven winkelen in het centrumgebied van Wezel. Verdere berichtgeving hierover volgt de komende maanden. Verder kan je steeds het laatste nieuws over de werken opvolgen via www.gemeentemol.be of onze wekelijkse e-nieuwsbrief op vrijdag.  
 
Overlast?
Ongetwijfeld leiden deze werken tot hinder en bemoeilijken ze de bereikbaarheid van zowel woningen als handelszaken. Dit geldt dan vooral voor de straten waar de werken plaatsvinden, maar ook voor de omleidingswegen.

In samenwerking met de aannemer en het studiebureau doen we al het mogelijke om de hinder te beperken.